Få ut mer av dina pengar

Att hantera sina pengar rätt handlar inte enbart om placering och att förvara eller spara de ekonomiska medlen på korrekt sätt. Det handlar i allra högsta grad om att dessutom använda pengarna på ett så bra sätt man kan. Här har givetvis din privata budget en viktig roll i det hela, där du överskådligt och enkelt kan följa de utgifter du har en viss period. Budgeten låter dig avgöra vad du har råd med när alla räkningar är betalda. Däremot finns det mycket att jobba på inom ramen för budgeten; vad du ska betala för allt det du lägger slantarna på.

Här finns det faktiskt mycket pengar att tjäna inom en rad olika områden. Börja exempelvis med att se över försäkringar och liknande. Är du överförsäkrad, eller skulle du få betala ett bättre pris hos något annat försäkringsbolag? Många bolag ger rabatt när man har flera försäkringar hos dem, så kolla absolut upp detta. Särskilt vad gäller bilförsäkring kan det finns mycket att spara, eftersom priserna varierar mycket mellan olika bolag.

Något du också kan se över är ditt elavtal. Använd gärna en jämförelsesajt för att komma underfund med om ditt elpris står sig mot andra bolag. Om inte: byt! Här finns också pengar att spara, varje dag. Vad har du för övrigt för kostnader vad gäller mobilabonnemang, TV, bredband samt telefoni?

Slutligen är det vettigt att se över hur mycket man lägger på mat varje månad. Dessa siffror kan ändras rejält med lite planering och vettiga inköp. Exempelvis bör du titta på priserna där du handlar och se om du kanske till att börja med ska byta mataffär för att få till en billigare matkasse. Ett hett tips är också att på förhand skriva en lista på det du ska handla, så du inte köper en massa onödigt bara för att du är hungrig när du är i affären.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *