Spara till något roligt

Sparande till oförutsedda utgifter i all ära – detta är oerhört viktigt – men självklart måste man tänka på att ha kul också. Tillåter din privatekonomi att du sätter undan en slant även till ett “nöjeskonto”, ska du absolut göra det. Här kan du spara till precis vad du själv vill; det kan vara en hobby, ett specialintresse eller något långsiktigt som du alltid velat göra eller köpa. Detta är bara sunt och sparandet i sig blir till något kul, särskilt när man bestämt sig för vad pengarna ska gå till. Nedan följer några av de vanligaste roliga sakerna att spara till.

Resa

De som är riktigt resetokiga tar varje chans att spara undan till nästa resa. Att se nya platser och återvända till gamla smultronställen är både stimulerande och välgörande och av den anledningen är det många som lägger ett regelbundet sparande på resor. Detta oavsett om man reser på egen hand, med kompisgänget eller med hela familjen.

Bil

Bilar är förstås i regel mycket dyrare än resor, men har man siktet inställt på en alldeles särskild bil kan det bli en morot att samla till under många år. Många brukar ta billån när de köper bil. Dock brukar man inte få låna till hela beloppet då minst 20 % måste läggas kontant. Ett mål med sparandet, om man inte vill spara ihop till en hel bil, kan därför vara att få ihop till kontantinsatsen.

Kläder

Att med jämna mellanrum uppdatera sin garderob är ett måste för en del människor. Av den anledningen är det många som sätter upp ett särskilt sparande till just kläder, skor och annat man önskar smycka sig med.

Tekniska prylar

Idag är det verkligen köparens marknad vad gäller tekniska prylar, eftersom priserna är så tilltalande. Ibland kan man dock behöva ganska många prylar på en och samma gång, man kanske exempelvis vill köpa sig en helt ny hemmabioanläggning, och kan då först behöva spara ihop till detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *